teamontwikkeling teamdynamiek teamproblemen teamexpeditie

Teamexpeditie

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Wanneer een team op expeditie gaat is er een duidelijk gezamenlijk doel, het behalen van de top van de berg!

Alle deelnemers zijn getraind, de communicatie is glashelder, de rollen, taken, talenten en ontwikkelpunten van de deelnemers zijn voor iedereen duidelijk. Deelnemers worden op hun talenten ingezet, de samenwerking loopt gesmeerd en er is een scherpe focus. Wanneer het ineens gaat regenen, stormen of sneeuwen is samenwerking, focus en communicatie cruciaal. De teamleden moeten op elkaar kunnen vertrouwen. Hoe gaat het met jezelf en de andere teamleden? Heeft er iemand hulp nodig? Kan een ander een stapje extra zetten of moet je met zijn allen even op de rem? Er is maar één doel, samen de top van de berg bereiken!

fysiek mentaal emotioneel balans

Expeditiebegeleider nodig?

Neem dan contact op voor een

persoonlijk kampvuurgesprek.

Mail naar court@peopleprovit.nl

of bel mij op 06 47 22 48 85.

Verandervermogen en flexibilteit

De wereld om ons heen verandert fundamenteel en in hoog tempo. Er is nog één zekerheid en dat is constante veranderingOm als organisatie aan deze veranderingen het hoofd te bieden is flexibiliteit en wendbaarheid van mensen nodig. De flexibiliteit en wendbaarheid van organisatie wordt bepaald door de mate van flexibiliteit en wendbaarheid van de mensen die er werken.   

De samenwerking loopt vast

Binnen een organisatie of team is er een gezamenlijk doel en wanneer jullie onderweg zijn naar dat doel krijg je ongetwijfeld je te maken met interne en externe afleidingen en onvoorziene omstandigheden.

"Come together is a beginning. Staying together is progress. And working together is succes ".

- Henry Ford -

teamontwikkeling teamdynamiek teamproblemen teamexpeditie

Interne afleidingen bij individuen die zich bijvoorbeeld niet lekker voelen of externe afleidingen door bijvoorbeeld een collega die weggaat of ziek wordt, een klant die weggaat, nieuwe regels, wetten of procedures, een nieuwe leidinggevende of de context waarin de organisatie opereert die sterk verandert. Kortom zaken die jullie afleiden van het doel. Het brengt stressvolle situaties met zich mee en dat beïnvloedt direct het gedrag van de teamleden en daarmee het groepsproces.

Communicatie, samenwerking en vertrouwen ervaren

Iedereen reageert anders op veranderingen en stressvolle situaties. Hoe gaat ieder individu om met tegenvallers, veranderende omstandigheden, vermoeidheid en tegenstrijdige belangen en verschillen? De kans is groot dat als hier niet op de juiste manier mee om wordt gegaan het gezamenlijke doel, uit het zicht raakt. Dit gaat ten koste van de energie, de betrokkenheid en het eigenaarschap van mensen. Mensen gaan uit van hun eigen agenda, zeggen ja en doen nee, er heerst onderstroom, de communicatie laat te wensen over, kortom jullie zijn niet meer samen op weg naar hetzelfde doel. Deze situatie moet doorbroken worden!

Hoe behoud je als team de juiste koers? Hoe blijf je als medewerker betrokken, vitaal en gemotiveerd? Het begint bij het krijgen van inzicht in de huidige situatie.

Het is in deze situaties van groot belang dat gemaakt afspraken voor iedereen duidelijk zijn, communicatie open en duidelijk is, je elkaars talenten en ontwikkelpunten kent en met elkaar de focus vast houdt op de afgesproken doelen. Dat klinkt goed, maar hoe doe je dat in de praktijk?

Met de ProVit-methode laat ik het team, als expeditie begeleider van het proces, zien en ervaren welke onbewuste patronen er in het team zitten. Ik leg de talenten van de teamleden bloot, en laat jullie zien welke patronen in het team helpend en welke niet helpend zijn in het behalen van jullie doelen. Ik hanteer hierbij een ervaringsgerichte aanpak, waarbij we het hele lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel betrekken.

We werken dus in het moment, waarbij ik jullie begeleid bij dit proces. Het gaat een stap verder dan theorie en weten. Juist door te doen, te ervaren en te voelen wat er gebeurt, ontstaat een nieuw perspectief. Ik help het team bij het bedenken van alternatieve helpende aanpakken, waardoor het team leert om met stressvolle en veranderende situaties om te gaan. Het team ervaart direct wat het effect van deze aanpak is, dát maakt impact!

teamontwikkeling teamdynamiek teamproblemen teamexpeditie

ProVit Methode voor duurzame gedragsverandering

Door aan te sluiten bij de talenten van de individuen in het team en het team te laten ervaren hoe het ook anders kan, komt het team weer terug in balans op een manier die bij het team en individuele talenten past. Er ontstaat flow, medewerkers werken vanuit hun talenten, de energie en betrokkenheid is hoog en het echte gesprek wordt gevoerd. Het vertrouwen in elkaar en het probleemoplossend vermogen om met tegenslag en verandering om te gaan is sterk toegenomen, omdat de teamleden hebben ervaren dat zij dit kunnen!

Er ontstaat een rugtas met vaardigheden en ervaringen die het team gaat helpen. Patronen die niet helpen hebben we tijdens de reis doorbroken of getransformeerd en dus achtergelaten. Dit zorgt ervoor dat er met minder energie, meer wordt bereikt op doelen die voor het team belangrijk zijn. Zo creëren we duurzame gedragsverandering, zodat het team een volgende verandering of uitdaging vitaal en met meer plezier en zelfvertrouwen aan gaat.