Leiderschapsexpeditie

Teamexpeditie

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Wanneer een team op expeditie gaat is er een duidelijk gezamenlijk doel, het behalen van de top van de berg!

Alle deelnemers zijn getraind, de communicatie is glashelder, de rollen, taken, talenten en ontwikkelpunten van de deelnemers zijn voor iedereen duidelijk. Deelnemers worden op hun talenten ingezet, de samenwerking loopt gesmeerd en er is een scherpe focus. Wanneer het ineens gaat regenen, stormen of sneeuwen is samenwerking, focus en communicatie cruciaal. De teamleden moeten op elkaar kunnen vertrouwen. Hoe gaat het met jezelf en de andere teamleden? Heeft er iemand hulp nodig? Kan een ander een stapje extra zetten of moet je met zijn allen even op de rem? Er is maar één doel, samen de top van de berg bereiken!

fysiek mentaal emotioneel balans

Expeditiebegeleider nodig?

Neem dan contact op voor een persoonlijke kennismaking.

Mail naar court@peopleprovit.nl
of bel mij op 06 47 22 48 85.

Verandervermogen en flexibilteit

De wereld om ons heen verandert fundamenteel en in hoog tempo. Er is nog één zekerheid en dat is constante veranderingOm als organisatie aan deze veranderingen het hoofd te bieden is flexibiliteit en wendbaarheid van mensen nodig. De flexibiliteit en wendbaarheid van organisatie wordt bepaald door de mate van flexibiliteit en wendbaarheid van de mensen die er werken.   

De samenwerking loopt vast

Binnen een organisatie of team is er een gezamenlijk doel en wanneer jullie onderweg zijn naar dat doel krijg je ongetwijfeld je te maken met interne en externe afleidingen en onvoorziene omstandigheden.

"Come together is a beginning. Staying together is progress. And working together is succes ".

- Henry Ford -

teamontwikkeling teamdynamiek teamproblemen teamexpeditie

Interne afleidingen bij individuen die zich bijvoorbeeld niet lekker voelen of externe afleidingen door bijvoorbeeld een collega die weggaat of ziek wordt, een klant die weggaat, nieuwe regels, wetten of procedures, een nieuwe leidinggevende of de context waarin de organisatie opereert die sterk verandert. Kortom zaken die jullie afleiden van het doel. Het brengt stressvolle situaties met zich mee en dat beïnvloedt direct het gedrag van de teamleden en daarmee het groepsproces.

Communicatie, samenwerking en vertrouwen ervaren

Iedereen reageert anders op veranderingen en stressvolle situaties. Hoe gaat ieder individu om met tegenvallers, veranderende omstandigheden, vermoeidheid en tegenstrijdige belangen en verschillen? De kans is groot dat als hier niet op de juiste manier mee om wordt gegaan het gezamenlijke doel, uit het zicht raakt. Dit gaat ten koste van de energie, de betrokkenheid en het eigenaarschap van mensen. Mensen gaan uit van hun eigen agenda, zeggen ja en doen nee, er heerst onderstroom, de communicatie laat te wensen over, kortom jullie zijn niet meer samen op weg naar hetzelfde doel. Deze situatie moet doorbroken worden!

Hoe behoud je als team de juiste koers? Hoe blijf je als medewerker betrokken, vitaal en gemotiveerd? Het begint bij het krijgen van inzicht in de huidige situatie.

Het is in deze situaties van groot belang dat gemaakt afspraken voor iedereen duidelijk zijn, communicatie open en duidelijk is, je elkaars talenten en ontwikkelpunten kent en met elkaar de focus vast houdt op de afgesproken doelen. Dat klinkt goed, maar hoe doe je dat in de praktijk?

Met de ProVit-methode laat ik het team, als expeditie begeleider van het proces, zien en ervaren welke onbewuste patronen er in het team zitten. Ik leg de talenten van de teamleden bloot, en laat jullie zien welke patronen in het team helpend en welke niet helpend zijn in het behalen van jullie doelen. Ik hanteer hierbij een ervaringsgerichte aanpak, waarbij we het hele lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel betrekken.

We werken dus in het moment, waarbij ik jullie begeleid bij dit proces. Het gaat een stap verder dan theorie en weten. Juist door te doen, te ervaren en te voelen wat er gebeurt, ontstaat een nieuw perspectief. Ik help het team bij het bedenken van alternatieve helpende aanpakken, waardoor het team leert om met stressvolle en veranderende situaties om te gaan. Het team ervaart direct wat het effect van deze aanpak is, dát maakt impact!

teamontwikkeling teamdynamiek teamproblemen teamexpeditie

ProVit Methode voor duurzame gedragsverandering

Door aan te sluiten bij jouw talenten en je te laten ervaren hoe het ook anders kan, kom je weer terug in balans op een manier die bij jou en je talenten past. Er ontstaat een rugtas met vaardigheden en ervaringen die je helpen. Patronen die niet helpen hebben we tijdens de reis doorbroken of getransformeerd en dus achtergelaten.

Dit zorgt ervoor dat je met minder energie, meer bereikt op doelen die voor jou belangrijk zijn en dat jij je kunt focussen op jouw rol binnen je team. Zo creëren we duurzame gedragsverandering bij jou en uit eindelijk ook bij het team, zodat jij samen met het team een volgende verandering of uitdaging vitaal en met meer plezier en zelfvertrouwen aan kunt gaan.

Ping! Je telefoon licht op en er verschijnt een ouderwets sms’je met daarin coördinaten. Dat moet de locatie van de kampvuursessie zijn. Spannend! Je pakt snel je spullen en stapt de auto in. De expeditie gaat beginnen.

Eén voor één verschijnen de expeditieleden op locatie. Je begroet ze en maakt een praatje. Wanneer iedereen er is, loop je samen met de andere deelnemers naar ‘de geheime plek’ midden in het bos. Eenmaal aangekomen ga je aan de slag met het opbouwen van het kamp en het maken van vuur. Als de schemering valt en de zon langzaam verdwijnt, zoek je een fijne plek tussen de anderen in de cirkel. Het kampvuur wordt aangestoken en je geniet van de warmte op je gezicht, het knisperen van het hout en de verhalen van de expeditieleden.

Dit is het begin van de expeditie kampvuursessie. De plek voor bijzondere verhalen, verbindingen en mooie inzichten.