Leiderschapsontwikkeling fysiek mentaal emotioneel Persoonlijke ontwikkeling

Leiderschapsexpeditie

Authentiek leiderschap ontwikkelen vraagt lef

Tijdens een expeditie is leiderschap van groot belang. Het gaat hier om persoonlijk leiderschap van de teamleden én het leiderschap van de expeditieleider. De expeditieleider is degene die ervoor zorgt dat de teamleden worden gefaciliteerd, die inspireert, motiveert en signaleert. Het is ook degene die de kaders scherp houdt, teamleden bij de les houdt, uitdaagt en vertrouwen geeft. Dat kan de expeditieleider alleen als die zelf in balans is.

Jouw rol als leider is het faciliteren van je team om de afgesproken resultaten binnen de afgesproken kaders vitaal en vol energie te behalen. Deze rol is vaak onderschat en cruciaal in het proces. Het team of de organisatie die je leidt krijgt ongetwijfeld te maken met allerlei interne en externe uitdagingen die jullie afleiden van de gestelde doelen. Alle teamleden reageren ook nog eens anders op de veranderingen en dat geeft onrust.

fysiek mentaal emotioneel balans

Expeditiebegeleider nodig?

Neem dan contact op voor een

persoonlijk kampvuurgesprek.

Mail naar court@peopleprovit.nl

of bel mij op 06 47 22 48 85.

Verandering is de enige constante

Je bevindt je in een steeds sneller veranderende en complexere maatschappij, dit vraagt veel van jouw leiderschap en jouw team. Verandering is de enige constante. Of het nu gaat om de omgeving, de arbeidsmarkt, de inhoud van het werk, wetten, regels, of procedures, klantenvragen of leveranciers, alles verandert snel én fundamenteel. Jullie werken hard en toch weet je dat er meer in zit. Je hebt al verschillende interventies gedaan en komt toch steeds op hetzelfde punt terecht.

“Leaders become great, not beause of their power, but because of thier ability to empower others”.

- John Maxwell -

Leiderschapsontwikkeling fysiek mentaal emotioneel Persoonlijke ontwikkeling

De controle verliezen

Je verliest je focus op wat werkelijk belangrijk is, je belandt in de waan van de dag en bent bezig met brandjes blussen. Terwijl je rol als leider is om te faciliteren en vooruit te kijken. Jouw talenten en leiderschapskwaliteiten hebben je gebracht tot waar je nu staat. Echter, je hebt nu het gevoel dat je tegen een berg oploopt en niet meer vooruitkomt. Je loopt tegen bijvoorbeeld de volgende punten aan:

  • Je mist drive en motivatie bij je mensen.
  • Je leeft bij de waan van de dag en komt niet in de gelegenheid om vooruit te kijken.
  • Je gaat sneller dan je team, het duurt allemaal zo lang.
  • Je hebt het gevoel dat het ontbreekt aan vertrouwen.
  • Je hebt het idee dat je veel moet controleren.
  • Je teamleden zeggen ja en doen nee.
  • Je hebt moeite om je grenzen aan te geven, nee zeggen vind je moeilijk.
  • Je geeft niet graag de verantwoordelijkheid uit handen.
  • Je mist energie, bevlogenheid en eigenaarschap bij je teamleden.

Wat kan jij als leider doen?

Als leider heb je de neiging om je te focussen op het veranderen van het gedrag van je teamleden. Echter de meest effectieve wijze om mensen in beweging te krijgen is door naar ze te luisteren, ze vertrouwen en steun te geven, te weten waar ze naar verlangen en ze in te zetten op hun talenten. Positief dus! Dat vraagt naast leiderschap en visie een voorbeeldrol van jou als leider van je team. Met jouw gedrag heb je grote invloed op het gedrag van de mensen in je team. Een goed draaiend team begint bij de leider. Mensen doen niet wat je zegt, maar wat ze van je zien.

Met mijn kennis, ervaring en vaardigheden laat ik je, als jouw persoonlijke expeditiebegeleider, zien en ervaren wat het effect is van jouw gedrag op anderen en maken we inzichtelijk wat voor jou echt belangrijk is. Samen zorgen we ervoor dat je daar ook naar gaat leven.

Met de ProVit-methode werk ik met jou aan jouw persoonlijke en vitale groei. Ik hanteer een ervaringsgerichte aanpak, waarbij we het hele lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel betrekken. Door mijn aanpak vanuit beweging (fysiek) leg ik je talenten en belemmerende patronen bloot. Ik laat je alternatieve helpende aanpakken ervaren om met veranderende en stressvolle situaties om te gaan. We gaan dus doen, waardoor je gelijk ervaart hoe het ook anders kan, dát maakt impact op jou als leider en het team.

Persoonlijke ontwikkeling stress burnout

ProVit Methode voor persoonlijke en vitale groei

Door aan te sluiten bij jouw talenten en je te laten ervaren hoe het ook anders kan, kom je weer terug in balans op een manier die bij jou en je talenten past, zodat jij je rol als leider goed uit kunt voeren. Er ontstaat een rugtas met vaardigheden en ervaringen die je helpen. Patronen die niet helpen hebben we tijdens de reis doorbroken of getransformeerd en dus achtergelaten.

Dit zorgt ervoor dat je met minder energie, meer bereikt op doelen die voor jou belangrijk zijn en dat jij je kunt focussen op jouw rol binnen je team. Zo creëren we duurzame gedragsverandering bij jou en uit eindelijk ook bij het team, zodat jij samen met het team een volgende verandering of uitdaging vitaal en met meer plezier en zelfvertrouwen kunt aan gaan.