Expeditie begeleider voor persoonlijke en vitale groei.

Expeditiebegeleider Court Cameron

Een persoonlijke kennismaking

Ik werk graag met de metafoor van een expeditie, omdat ik de uitdagingen, waar ik in het leven, vanuit al mijn rollen soms voor kom te staan, ervaar als een expeditie. Je bent onderweg naar een doel en ineens gebeurt er iets wat je niet had verwacht. Het kan iets in jou zijn, maar vaak word je geraakt door externe gebeurtenissen. Zo ook bij een expeditie, je wordt bijvoorbeeld fysiek moe, er komen gedachten en emoties en dan ineens is er ook nog storm en regen. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe zorg je dat je je doel niet uit het oog verliest en jezelf vitaal blijft voelen? Zoals veel mensen, heb ik veel rollen. Zo ben ik naast partner, vader van twee kinderen, werknemer, trainer, sporter, ondernemer en vriend en in al die rollen wil ik het goed doen, zonder mezelf te verliezen. Herken je dat?  Ik heb geleerd dat dat begint bij mezelf, wanneer ik zelf niet in balans ben kan ik mijn andere rollen ook niet goed en met focus en energie vervullen.

fysiek mentaal emotioneel balans

Expeditiebegeleider nodig?

Neem dan contact op voor een

persoonlijk kampvuurgesprek.

Mail naar court@peopleprovit.nl

of bel mij op 06 47 22 48 85.

Sport, sport en nog eens sport

Mijn hele jeugd heeft in het teken gestaan van (top)sport. Eigenlijk is sport en bewegen al zolang ik mezelf kan herinneren mijn grootste passie. Het is daarom niet verwonderlijk dat ik aan het CIOS heb gestudeerd, ik wilde van sport mijn werk maken. Naast mijn opleiding aan het CIOS, werkte ik als sportinstructeur en beoefende ik zelf op hoog niveau sport. Op alle vlakken wilde ik topprestaties leveren. Ik was bezig met mijn expeditie naar mijn bergtop, ik wist wat ik wilde, ging trainen, focussen, mezelf fysiek, mentaal en emotioneel voorbereiden.

En ineens kwam die storm, die tegenslag waar ik niet op voorbereid was, mijn lichaam trok letterlijk aan de bel. Ik moest kiezen voor mijn gezondheid, doorgaan op de ingeslagen weg was geen optie. Als sporter in hart en nieren nam ik het besluit om af te bouwen. Ik moest mijn doel bijstellen en dat vroeg erg veel van mijn mentale kracht en weerbaarheid.

Focus op de weg ernaartoe in plaats van op het resultaat

Dit bleek een bijzonder leerzame en belangrijke periode. Ik moest met mezelf aan de slag. Wat wil ik? Hoe kom ik op een vitale manier bij mijn doel? Het antwoord was niet zo ingewikkeld: zorgen dat ik zowel fysiek, mentaal en emotioneel in balans bleef door meer focus op de weg ernaartoe te leggen, te luisteren naar wat mijn lichaam onderweg nodig had. Dat betekende in mijn geval inspanning afwisselen met perioden van herstel. Het gevoel dat ik hier zelf invloed op had, gaf mij weer een gevoel van balans, regie en persoonlijk leiderschap.

Keuzes maken

Ik heb in deze periode de moeilijke keuze gemaakt om te stoppen met het geven van sportlessen, maar ik wilde wel mijn fysieke, mentale en emotionele vaardigheden blijven gebruiken. Dat was de aanleiding voor mijn overstap naar defensie en later een speciale eenheid van de politie.

Court Cameron Expeditie begeleider voor persoonlijke en vitale groei.

Op deze plek kwamen mijn talenten, ervaring en vaardigheden op een positieve manier naar voren en bleef ik in balans. Zo maakte ik van iets negatiefs iets positiefs. Mijn individuele proces bleek van grote invloed op het teamproces. Dat gaf me vertrouwen en vond ik bijzonder interessant. Daar wilde ik meer van weten, dus ik besloot om weer de schoolbanken in te gaan. Ik wilde mezelf ontwikkelen, mensen en teams fysiek, mentaal en emotioneel in balans brengen, met als doel dat zij vitaal en in balans kunnen leven en samenwerken in een maatschappij die veel van mensen vraagt. Inmiddels geef ik trainingen mentale kracht en weerbaarheid en ik ben Vitaliteitscoach bij de Landelijke eenheid van de Politie. Hier kan ik mijn persoonlijke kennis en ervaring en mijn kennis en ervaring opgedaan bij speciale eenheden, inzetten en overdragen op anderen, zowel individueel als in teamverband.

Maatschappelijke bijdrage

Omdat ik het ook belangrijk vind om een maatschappelijke bijdrage te leveren ben ik deelnemer in het Lokaal Sportakkoord in Etten-Leur, als initiatiefnemer van de sociale sportschool. Met dit initiatief zorg ik ervoor dat ouderen, die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator in beweging blijven en niet vergeten worden, door ze laten sporten met jongeren of werknemers van bedrijven. De positieve energie die dan ontstaat is niet te omschrijven.

ProVit-methode

Het geeft mij zoveel energie als ik zie dat iemand weer vitaal en met energie door het leven gaat of een team weer met positieve energie met elkaar samenwerkt dat ik besloot dit verder uit te bouwen. Zo is mijn bedrijf People ProVit ontstaan. Ik zet hierbij de ervaringsgerichte ProVit-methode in voor individuele, leiderschaps- en teamontwikkeling. Deze methode heb ik ontwikkeld door mijn ervaring, inzichten en kennis uit o.a. intelligent bewegen, functional personal training, life coaching, positieve psychologie en ervaringsleren samen te brengen.

Zullen we tijdens een vrijblijvend Kampvuur gesprek kennismaken en kijken wat de ProVit-methode voor jou of je team kan betekenen? Ik kijk ernaar uit om het vuurtje aan te steken en je vooruit te helpen!

teamontwikkeling teamdynamiek teamproblemen teamexpeditie