Persoonlijke ontwikkeling stress fysiek mentaal emotioneel stress burnout

Persoonlijke expeditie

Je hebt het gevoel dat je tegen een berg oploopt

Als teamlid in een expeditie heb je een rol, een taak die bij je kwaliteiten en talenten past. Je bent vastberaden om samen met je teamleden de top van de berg te bedwingen. Het is noodzakelijk om zowel fysiek, mentaal als emotioneel in balans te zijn om deze uitdaging met goed resultaat te volbrengen.

Het is echter ook je verantwoordelijkheid om als het even niet zo lekker gaat, hier open over te communiceren. Om hulp te vragen of op de rem te gaan staan. Aan de andere kant geldt dat wanneer een ander vast loopt, je diegene helpt en jezelf aanpast aan het tempo van de groep. Je hebt maar 1 doel, op een vitale manier met elkaar boven op die berg komen. In deze metafoor is dat heel logisch. In het dagelijks leven blijkt het een enorme uitdaging?

fysiek mentaal emotioneel balans

Expeditiebegeleider nodig?

Neem dan contact op voor een persoonlijke kennismaking.

Mail naar court@peopleprovit.nl
of bel mij op 06 47 22 48 85.

Je bevindt je in een steeds sneller veranderende en complexere maatschappij, waar veel van jou gevraagd wordt en je hoge eisen aan jezelf stelt. Je hebt veel verschillende rollen te vervullen en dat wil je allemaal goed doen. Natuurlijk heb je ook je eigen doelen, de dingen die jij echt leuk of belangrijk vindt, maar er zijn veel afleidingen die ervoor zorgen dat jij de focus verliest op wat voor jou werkelijk belangrijk is.

Je hebt al verschillende pogingen gedaan om met deze, voor jou, uitdagende of stressvolle situatie om te gaan. Het heeft jou met al je talenten gebracht tot waar je nu staat.

Uit balans

Echter, je hebt nu het gevoel dat je tegen een berg oploopt en niet meer vooruitkomt. Je voelt jezelf moe, je mist het plezier, je wilt meer bewegen, meer focus, maar je valt steeds onbewust terug in oude patronen. Je ervaart dat je fysiek en mentaal wordt begrenst. Je weet niet hoe je met jouw emoties om moet gaan waardoor jij jezelf emotioneel afsluit of dat je er juist geen controle meer over hebt. Doordat je het niet voor elkaar krijgt om stappen vooruit te zetten, verlies je veel energie, en ontstaat stress en frustratie. Je raakt fysiek, mentaal en/of emotioneel uit balans, waardoor je je niet meer vitaal voelt.

“The only impossible journey is the one you never begin”

- Tony Robbins -

Persoonlijke ontwikkeling stress burnout

Expeditie naar persoonlijke en vitale groei

Hoe zou het zijn om samen op expeditie te gaan en onder mijn begeleiding jouw berg te beklimmen en je weer vitaal te voelen? Je hoeft dit niet alleen te doen. Met mijn kennis, ervaring en vaardigheden laat ik je, als jouw persoonlijke expeditie begeleider, zien en ervaren wat voor jou echt belangrijk is en zorgen we er samen voor dat jij daar ook naar gaat leven.

Met de ProVit-methode werk ik met jou aan jouw persoonlijke en vitale groei. Ik hanteer een ervaringsgerichte aanpak, waarbij we het hele lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel betrekken. Door mijn aanpak vanuit beweging (Fysiek) leg ik je talenten en belemmerende patronen bloot. Ik laat je alternatieve helpende aanpakken, die aansluiten bij je talenten, ervaren om met veranderende en stressvolle situaties om te gaan. We gaan dus doen, waardoor je gelijk ervaart hoe het ook anders kan, dát maakt impact.

ProVit Methode voor duurzame gedragsverandering

Door aan te sluiten bij jouw talenten en je te laten ervaren hoe het ook anders kan, kom je weer terug in balans op een manier die bij jou en je talenten past. Er ontstaat een rugtas met vaardigheden en ervaringen die je helpen. Patronen die niet helpen hebben we tijdens de reis doorbroken of getransformeerd en dus achtergelaten.

Dit zorgt ervoor dat je met minder energie, meer bereikt op doelen die voor jou belangrijk zijn. Zo creëren we duurzame gedragsverandering, zodat je een volgende berg in je ontwikkeling vitaal en met meer plezier en zelfvertrouwen kunt beklimmen.

Ping! Je telefoon licht op en er verschijnt een ouderwets sms’je met daarin coördinaten. Dat moet de locatie van de kampvuursessie zijn. Spannend! Je pakt snel je spullen en stapt de auto in. De expeditie gaat beginnen.

Eén voor één verschijnen de expeditieleden op locatie. Je begroet ze en maakt een praatje. Wanneer iedereen er is, loop je samen met de andere deelnemers naar ‘de geheime plek’ midden in het bos. Eenmaal aangekomen ga je aan de slag met het opbouwen van het kamp en het maken van vuur. Als de schemering valt en de zon langzaam verdwijnt, zoek je een fijne plek tussen de anderen in de cirkel. Het kampvuur wordt aangestoken en je geniet van de warmte op je gezicht, het knisperen van het hout en de verhalen van de expeditieleden.

Dit is het begin van de expeditie kampvuursessie. De plek voor bijzondere verhalen, verbindingen en mooie inzichten.